Enskede fyller 25 år

Läs om hur klubben bildades 1994 skrivet av Ante Carlstedt, Det kommer ett längre inlägg senare.

Stort grattis på 25 års dagen Enskede BG Baseboll

 

Klubben bildades alltså 1994 under tidig vår och vi bestämde tidigt att vi inte skulle börja spela serier utan ägna oss åt att träna det första året.

Jag tog kontakt med Robban Claesson som välvilligt gav oss onsdagar som en träningstid på planen, den har vi inte ruckat på sedan dess! Vi fick hjälp av Thord Brogren med våra träningar, han hade ett förflutet som förste basman i Sumpan och visste inte vad han gett sig in i. Pengarna från BG IF kom till stor del att användas för inköp av utrustning och vi skapade våra första uniformer av tryckta t-shirts med påsydda ärmemblem. Våra första kepsar var hemska saker i luddigt ylle med ett pyttelitet BG-märke som vi strykte på. Det hände att också vi var påstrukna då vi ibland hade efterfest efter träningarna.

Björn Vahlberg blev sektionsledare och var den av oss som började luska i hur man kommer in i seriesystem etc och han berättade att vi måste registrera vår förening hos RF, med styrelse och årsmöte mm. Ett namn måste vi också ha som är geografiskt vilket inte Bankgirot direkt är.

Det hela resulterade i att vi ganska snart gick ur Bankgirots IF och bildade i oktober -94 en egen klubb under namnet "Globen BG Inners" (så fyndigt..).

Björn valdes till ordförande, Kenneth Tessem var sekreterare, jag själv tog hand om stålarna, Johan Ståhl var PR-ansvarig (!) och Ulf Almgren var något slags lagledare i början. Vi var dock svårledda så han övergick sedermera till scoring. Nu var vi uppemot 15-20 mannar på jobbet som tränade och vi anmälde oss till div3 säsongen -95.

Under vintern -95 fick vi ett brev från Arenabolaget som hotade med stämning om vi inte genast ändrade vårt namn, vi fick inte heta Globen av diffusa anledningar.

Vår kassa var inte så välfylld nu när vi inte hade Bankgirots IF bakom oss, så vi vågade inte käfta emot utan ändrade namnet till Enskede BG Baseboll, vilket vi fortfarande heter, så "BG" hänger med.