2013


MVP

#3 Thomas Rydberg

Som outtröttlig pådrivare och positiv injektion i alla situationer har årets Most Valuable Player varit en förebild och en ledstjärna att följa och beundra. Att han också varit lagets bäste slagman och en av de viktigaste defensiva pjäserna i laget skadar ju inte. Men som priset heter så är den viktigaste egenskapen att vinnaren ska vara den mest värdefulla för laget. Och i år, likt fjolåret, och året innan dess, och året innan… Det spelar ingen roll! Enskedes mest värdefulla spelare 2013 är Thomas Rydberg!

 

MIP

#11 Johan Ericsson

Årets Most Improved Player är en spelare som har tagit ett stort steg framåt denna säsong. Efter att legat på .333 batting average 3 säsonger i rad så tog han denna ett kliv framåt. Med sin illvilja att förbättra sig själv är han även en förebild för alla i klubben. Det kan ha vart ett geni drag av coacherna att flytta upp personen i slagordning för tydligen hjälpte det. Grattis till Johan Ericsson!

 

BAT KING

#87 Henrik Rundgren

Årets power hitter i Enskede, eller Bat King menade jag. Eller är det lite samma sak denna gång? Med högst batting average, samt flest dubblar och delat mest tripplar så sammanfaller det faktiskt denna gång. Att han inte blygs för att hjälpa de av oss som behöver det har också hjälpt till att vi som lag spelat bättre. Årets Bat King är Henrik Rundgren!

 

ROOKIE

#12 Erik Göransson

Denna herre har kommit in som ny i laget och visat total hängivenhet för klubben. Delat med sig av sitt fina spel, sin visdom och sin otroligt härliga attityd. Är det någon som säger nej till lite härlig uppvärmning eller stretching när årets nykomling sätter fart?! Erik Göransson!

 

ROOKIE

#83 Johannes Valter-Lax

Säga vad man vill om rookies. Vi har dem i överflöd! Och då är det kul att hitta nån som sticker ut lite mer än alla andra. Denna person har varit en klippa på att komma på träningar, komma till matcher, samt dela med sig av sitt intresse för sporten. Att han har klarat av debuten redan visar också att klubben tror på honom. Stort grattis till Johannes Eliasson!

 

TRÄNINGSPRIS

#31 Johan Malmström

Denna person är en av de många som kommer varje vecka och ger 100% på träning, oavsett om det är träning, match eller dra den där jävla mattan på infield som ACB älskar att delegera bort. Han är inte heller sen till att hjälpa till med att ta hand om nycklar till planen när styrelsen inte kan komma till träningen för att resten av laget ska kunna träna och njuta av vår härliga sport! Gratulerar Johan Malmström!

 

5 ÅRS PRIS

#87 Henrik Rundgren

 

5 ÅRS PRIS

#55 Andy Dannerbauer

 

5 ÅRS PRIS

#13 Rafael Campos

 

5 ÅRS PRIS

#36 Simon Fredriksson

 

10 ÅRS PRIS

#43 Lars Bentley

 

10 ÅRS PRIS

#20 Björn Wigenius

 

BOB AWARD

#13 Rafael Campos

Årets Bob blir en person som under hela säsongen klarat sig fint ute på planen, skött sina positioner helt klanderfritt. Gör aldrig några misstag och är framför allt på rätt plats vid alla spel. En klippa helt enkelt! Sen kräver traditionen att en nyinvald styrelsemedlem måste få ett pris! Gratulerar Rafael Campos!

 

JARL KULLE

#16 Andreas Hermansson

Vad finns det att säga om killen på kullen, han med kollen, vinnarskallen och de sjuka pitcharna. Vem kommer inte ihåg matchen mot Los Nicas där årets pristagare blir lite tagen på sängen, men att han under resten av matchen får motståndarlaget att ångra sig att de tog så mycket poäng i början. Med hela 5 wins, 33 innings piched och wopping 32 strikeouts så är det inte svårt att utse årets Jarl Kulle: Andreas Hermansson!