2012


MVP

#3 Thomas Rydberg

Ännu en gång har klubben glädjen att utse Thomas till säsongens och klubbens mest värdefulla spelare. Hans spel är jämt och stabilt och vittnar om stor kunskap, förmåga och bra idrottspsykologiska förutsättningar. Han har blivit en naturlig ledare för klubben och är inte rädd att säga vad han tycker. En fin sportsman helt enkelt. Som catcher är han naturlig och smart och plockar upp nästan allt pitchern kastar. Han kommunicerar med pitchern och gör därmed pitchern bättre och mer effektiv. Vi önskar självklart att det fanns fler personer som Thomas i klubben, om inte annat för att det ska bli lite konkurrens om detta pris. Men i nuläget finns det endast en riktigt värdig kandidat. Tack Thomas och grattis!

 

MIP

#22 Andreas Ceder Brolin

2011 års säsong var inte snäll mot ACB. Det defensiva var förvisso helt ok, men slagningen gav inte de resultat som hans fina sving förtjänade. Med mer tålamod vid plattan har ACB detta år lyckats vända siffrorna och han har haft en bra säsong 2012. ACB är dessutom en toppenkamrat som alltid har med sig en rejäl sats av positivt tänkande i alla lägen.

 

BAT KING

#3 Thomas Rydberg

Med sitt konsistenta slagträ är vinnaren av årets Batking alltid ett hot vid plattan. Numera mer en kontaktspelare med en idé om vad han vill uträtta har han slagit över .500 denna säsong. Vi lyfter åter på hatten för Thomas som dessutom är generös med slagningstipsen och tekniken.

 

ROOKIE

#66 Andreas Hedin

Andreas Hedin vågade ta steget och visade att man som rookie kan uträtta fina saker både på träning och match. Här har vi en spelare med många fina egenskaper i grunduppsättningen som klubben med ett ambitiösare träningsprogram skulle kunna utveckla till en riktigt bra spelare.

 

TRÄNINGSPRIS

#22 Andreas Ceder Brolin

ACB är helt klart en standardsättare vad gäller träningsfrekvens. Trots långt resavstånd (tidigare från Hässelby till Skarpnäck) och väder dyker han upp beredd för träning. Det är kuggar som ACB som gör att lag kan fungera och hålla ihop.

 

5 ÅRS PRIS

#3 Thomas Rydberg

 

BOB AWARD

#26 Alvin Taguaripano

Årets helt klart bästa defensiva spelare spelade halva säsongen med oss innan det blev dags att rycka upp bopålarna. Alvin spelade shortstop med både hjärta och hjärna och lyckades göra både de enkla och svåra spelen på en regelbunden basis. Det finns personer med samma mjuka händer, arm och ben, så vår förhoppning är att någon ska stiga fram som en rättmätig arvtagare till detta pris under nästa säsong.

 

JARL KULLE

#87 Henrik Rundgren

Årets Jarl heter Henrik. Och det hette Jarlen även förra året. Tar alltid med sig ett battleface och mycket jävlar anamma till matcherna och en förväntan om att vinna. Härlig och rå attityd har gett resultat och Henrik har hållit oss kvar i många matcher mot bra motstånd. Visar alltid fin kontroll på kulen och överkommer både ålder och helgseghet. Vi hoppas på mer av Henrik och att våra andra pitchers ska komma upp i hans jämna nivå.