2003


MVP

#2 Daniel Backman

Det kanske förvånar någon när nu Robban slagit som han gjort. Och visst var det en lång debatt i styrelsen. Men vi har ett slag-pris, och i MVP vill vi väva in den viktighet, utsatthet och mångsidighet som Backis och hans två positioner har. Med den brist på pitchers och catchers vi har så känns det naturligt att premiera någon som tar båda dessa positioner och gör det bra. Backis har också hjälpt laget med trycksaker, styrelsearbete och domare.

 

MIP

#28 Tomas Jarerot

Tomas har prövat en ny position på tredje bas, och inte gjort en error trots att tredje bas är som att be om errors. Han har alltid försökt, men nu också börjat lyckas med att ta omöjliga lyror. Även hans sjukvårdstalanger har utvecklats tycker vi som varit i syster Tomas vård.

 

BAT KING

#45 Robert Karlsson

BatKing går även i år naturligtvis till Robban som visar upp fantastiska siffror! Han leder nästan alla offensiva statistiksiffror vi har. Han har en femtedel av lagets samlade RBI och stulna baser för sig själv, och en sjättedel av våra poäng. Det är klass! Han fick också MVP i Kölnturneringen, och har verkligen utvecklats inom baserunning. Han var mycket nära att ta både MVP och BatKing, och som vi sa efter Köln: ”Han levererar och presterar, innan han snackar”. (Det fanns inga andra kandidater…)

 

ROOKIE

#25 Mathias Magnusson

Årets Rookie går till Mathias för ett ambitiöst och viljestarkt tränande, och när han väl fick spela match så går han 3 av 4 och gör ett double play. Det slår de flesta debuter vi sett. Den här killen kan gå långt…

 

HEDERSMEDLEM

#12 Olof Carlerud

När Olof kom från Grimsta till Enskede 1997 fick vi en pitcher av klass. Många är de förtvivlade slagmän som gått ifrån plattan skakandes på huvudet. Som slagman hade han en "allt eller inget"-attityd som gav långa slag eller strikeouts. De långa slagen behövdes, för snabbhet var inte en av Olofs kvalitéer. Satt i styrelsen och fixade domare och hjälpte till på alla sätt. Olof bidrog till trivsel och till våra första vinster. Olof blev också MVP -99. Olof ville egentligen ha nr 21, men eftersom det var upptaget fick det bli nr 12 som nu är undanhängt för alltid (tur det, för tröjan försvann efter en fest...). Olof fick i alla fall medlemsnummer 21.

 

HEDERSMEDLEM

#10 Björn Vahlberg

Vår förste pitcher och ordförande, medlemsnummer 2. Hans fastball var inte 90 miles men han betonade vikten av att vara stabil och träffa strikezon. Det gav honom MVP-titeln -96. Efter handsken hamnade på hyllan har han följt våra öden på avstånd, men Enskede har knappast haft en viktigare person i arbetet med att starta upp en klubb och ge klubben stabilitet på och utanför planen. Han borde göra comeback... Tröja nr 10 hedras på annat sätt än att hängas undan, den används av dagens suveräne shortstop, Bob.

 

HEDERSMEDLEM

#54 Kenneth Tessem

"Benson" (medlemsnummer 4) var med i den ursprungliga skara som startade klubben och hängivet tänkte ut regelgåtor. Han var sekreterare, spelade mest shortstop och var en tänkande spelare. Kenneth huserade också Enskede's första fest efter att diverse andra spelare i hans bil ropat "Efterfest!" när vi var på väg hem efter sista matchen. Han har följt lagets öden sporadiskt från läktaren efter att själv ha lagt handsken på hyllan. Tröja nr 54 (han bodde på Magnebergsvägen 54) är undanhängd för evigt!

 

TRÄNINGSPRIS

#21 Raul Nunez

Raul har fram till inryckningen i lumpen deltagit på alla utom två träningar och detta utan att vara med i A-laget och få spela matcher. Han har tränat extra och varit med och suttit catcher hela vintern på P/C-träningarna. Han ställer alltid upp och gör det som coacherna säger även om det är ibland tråkiga uppgifter. Han har tålmodigt och föredömligt nött på sina svagheter och det kommer att bära frukt.

 

TRÄNINGSPRIS

#99 Johan Ståhl

Stålis har på ett berömvärt sätt tränat hårt och tagit ett steg framåt i både slagning, baserunning och pitching i år. Han har börjat stjäla baser på gamla dar, särskilt om motståndarna i hans närhet säger ”Han går inte”. Stålis förtjänar stor respekt för vad han åstadkommit i år.