2001


MVP

#19 Jörgen Andersson

MVP för andra året i rad. Hans slagning och pitching har utvecklats och hans insatser defensivt är lika bra som förra året. Till detta kommer att Jörgen är allround, alltid bidrar med ett gott humör och rätt inställning till träning och match. Han är år från år en av våra flitigaste deltagare och den samlade bedömningen är att han fortfarande är vår värdefullaste spelare - därför behåller han MVP-bucklan helt enkelt. Att han nu också sköter vår ekonomi i styrelsen är ju inget minus heller. (Kandidater var Jörgen, Hasse och Herman)

 

MIP

#16 Andreas Hermansson

Andreas pitching har gett oss fem segrar och gett oss många stabila innings. Han kan mycket baseboll som han delar med sig av och han har en bra frisyr! Han hade lite motigt förra året med ont i armen och dåligt humör (inte ensam om det...) men har i år visat att han är en given starter på kullen. han visar inte mycket nerver och som catcher är det skönt att se att han håller ett högt tempo på och runt kullen. Detta bidrar till att så få stjäl på oss. Bra humör och kamratskap finns med här också. (Kandidater var Herman, Jose, Molle, Backis och Dala)

 

BAT KING

#15 Thomas Neill

Efter en lång diskussion om statistik och historia/stabilitet, föll valet till slut på Tom som just visar en historisk stabilitet som slagman genom alla år (utom förra säsongen). Eller som Uffe uttryckte det: "När jag ser att Tom är på väg fram till plattan blir jag så lugn, för då vet jag att han förmodligen får på ett bra slag, flyttar några löpare, eller åtminstonde inte gör bort sig". Tom kan massor med baseboll, har instinkter och kvalitéer som få andra och parar detta med en ödmjukhet och kamratkänsla som sprider trivsel i en dugout. Vi minns också tripplar som studsade i stängslet på leftfield på Näcken och två HR in the park - det är långa slag! (Kandidater var Tom, Robban och Hasse)

 

ROOKIE

#4 Hans Nilsson

För makalös slagning (se statistiken) och säkert infieldspel. Hasse hjälper gärna till med sina kunskaper om baseboll och har alltid ett bra humör i dugout. Ett annat tecken på Hasses värdighet som pristagare är att han var kandidat till alla priser utom MIP, för där hade vi ingen föregående säsong att jämföra med. (Kandidater var Hasse och Kålle)