2017


MVP

#30 Kenneth Johansen

MVP handlar om väldigt mycket mer än stats. Och trots att årets MVP visar med sin slagning att han är en av våra toppspelare i boxen (näst flest hits i år), så är han också den som alltid vill göra träningarna lite bättre, alltid ställer lite mer krav på sig själv o oss andra för att höja nivån. Han gör Mr. Coachs jobb att sätta upp en lineup lite lättare och ser också till att alla andra i laget slipper sätta sig bakom hemplattan när han match efter sätter sig för att ge tecken och blocka bollar. Grattis Mr. Catcher. Enskedes Most valuable player 2017! Kenneth Johansen.

 

MIP

#11 Johan Ericsson

Förra året visade årets MIP att man aldrig blir för gammal för att utvecklas. Årets vinnare debuterade i Enskede redan 2009 och han visar att hårt arbete och en tillräckligt stor dos av tekniknörderi fortfarande kan ge resultat. På en säsong har han ökat sitt average med nästan 0.200. Han har slagit 27 hits mot 13 hits förra året och på det slagit in 16 RBIs mot fjolårets 6. Trots viss förvirring i basrunningen har han sprungit in 27 runs mot 9 i fjol. Och trots att det finns mycket kvar att lära sig om baserunning så vet jag att han iaf lärts sig göra EN slide i år. Grattis Johan Eriksson!

 

BAT KING

#11 Johan Ericsson

Flest hits, flest singlar, näst flest dubblar, tredje flest RBIs, har sprungit in näst flest runs (tacka lagkamraterna för det) och högst average. Innan bollen har träffat slagträet vet han oftast om det blir en träff eller miss. Ett sjätte sinne få förunnat. Trots hot om bänkning om han inte slutar spela i sina rutiga golfstrumpor har han fortsatt leverera i boxen. Grattis årets bästa offensiva spelare. Johan Eriksson

 

ROOKIE

#45 Santiago Suarez Cabrera

Årets rookie har väntat. Han väntade ett helt år på att få debutera för Enskede och resultatet 2017 blev att han spelade varenda match! Även fast han alltid har nattpasset på jobbet dagen innan match som han balanserat med studier på engelska så står han alltid redo när matchdag nalkas. Han är topp fem i de flesta offensiva kategorier och för flest RBIs i laget blev han bara slagen av årets Batking. Han har cementerat sin plats på LF redan i sin debutsäsong. Grattis årets rookie. Santiago Suarez Cabrera.

 

TRÄNINGSPRIS

#22 Andreas Ceder Brolin

Träningspriset, eller Ur och skur-priset som det kanske borde kallas. För vissa spelar omständigheterna ingen roll. Träning skall genomföras! Krockar jobbpasset med träning? Byter pass med en kollega. Har frugan tid hos läkaren? Tar med sig barnen till planen (med den ständiga risken att de ska få en boll i huvudet). Är det 5 minusgrader och fysträning utomhus? Kommer I shorts. Fem byten med tåg och buss för att komma till Skarpnäck? Det finns inget som stoppar denna kille från träning. Grattis Andreas Ceder Brolin!

 

BOB AWARD

#26 Alvin Taguaripano

Han har dammsugit markbollar på infield och stått för överlägsna 34 assist. Med trasiga byxor, trasig arm, ingen sömn (som hör till läraryrket) och en basebollfarsa som ständigt hängt med på bortamatcherna har han ändå lyckats hålla sig fokuserad när han varvat defensiva spel med ett oändligt antal walks (dock offensiv stats). Grattis årets defensiva spelare. Alvin Taguaripano.

 

JARL KULLE

#10 Andreas Svensson

19,1 innings pitched, Säsongens enda save och 10 strikeouts. Han har släppt 5 ER med ett ERA på 2,328. I avgörande lägen har han klivit upp på kullen med större kyla än självaste Ice man Björn Borg och alltid levererat. MEN det viktigaste. För att hinna i tid till sin start har han kommit med utryckningsfordon direkt från nattpasset på Norrmalmspolisen. Han har kört mot rött i varj korsning för att få spela i din vita matchtröjan. Grattis årets pitcher. Andreas Svensson.

 

ÅRETS FARMARE

#52 Patrik Wibron

Årets bonde (nej, farmare): Kärt barn har många namn, och att byta till rivalen Stockholm Monarchs gör att smeknamnet Judas börjar höras i dugout. Samtidigt innebar ett lagbyte att årets farmare inte kunde vinna några individuella priser på Enskedes årsfest. Därför var vi helt enkelt tvungna att instifta ett helt nytt pris för Coaches kid. Och med ett average på nästan .500 i Regionserien och 4 wins (flest av alla i år) kan vi inte låta bli att prisa Patrik Wibron. Grattis!