2020


MVP

#6 Alvin Taguaripano

Det finns spelare som Mr. Coach både kan avvara och ersätta när det är matchdag, även de spelare som brukar levererar match efter match. Sen finns det spelare som Mr. Coach vet har betydelse för hela lagets prestation. Detta både genom sitt eget spel, det ansvar han tar på sin position och genom att pumpa salsa på högsta volym på sin bärbara högtalare. Att han dessutom har klivit upp på kullen och pitchat hela en tredjedes inning denna säsong är bara bonus. Grattis Enskedes Salsa-kung och MVP, Alvin Taguaripano! 

 

MIP

# Ludwig Andersson

Som den första i Enskedes historia valde denna spelare att ”opt out" från 2019 säsongs seriespel och (enligt sin egen förklaring) satsa på nästa år. Nu ser vi resultatet i den utveckling som Enskedes MIP har gjort från en hel vinters slagning på tee i inomhus-slagtunneln till att slå triples på nationalarenan i Sundbyberg. Grattis MIP, Ludde Andersson!

 

BAT KING

#1 Johan Ericsson

Citat årets batking:

” - Jag har sett en videoanalys av Barry Bonds swing som ska få mig att slå fler doubles”

” - Enligt ett klipp på Youtube behöver jag ha främre armbåge i exakt 47 graders vinkel för att höja med average 0,075 punkter”

” - Alla spelare som historiskt vunnit Triple crown har 7 % större höger handled än vänster. Jag har bokat läkartid”

Det måste dock ligga något i allt detta, för det är nu tredje gången på fyra år som Enskedes ständige analytiker utses till Bat King. Grattis Johan Ericsson!

 

ROOKIE

# Philip Hellqvist

Träningsvilja, engagemang och en tillräckligt stor budget för att köpa på sig så mycket basebollgrejer som möjligt. Tre essentiella delar som brukar definiera en tvättäkta Enskede-rookie. Detta år är inget undantag!

Att årets Rookie också rockar samma frilla som Bryce Harper och gör ”diving catches” på rightfield är bara bonus. Grattis Philip Hellqvist! 

 

TRÄNINGSPRIS

# Ludwig Andersson

Årets pristagare har revolutionerat Enskedes träningspris. Det gick fort från att handla om antalet träningspass man deltagit på till antalet öl man levererat till dugoutförsäljning. Att han faktiskt deltog på flest antal träningspass denna säsong är numera en bagatell. Grattis Enskedes egen bryggare, Ludde Andersson! 

 

BOB AWARD

#28 Jesus Mendoza

Efter fjolårets hundratals blockade ”wild pitches” från bakom hemplattan som resulterade i både blåmärken och spruckna revben (i Enskede kastar vi hårt från kullen) så kände Mr. Coach en viss sympati för att låta 2019 års catcher med flest innings istället få ansvara för stenhårda markboll i ”The hot corner” istället. Inga problem… Stabilt spel med handsken, kast till första bas som på ett snöre och ett allmänt stort ansvar för hela lagets prestation på infield. Grattis årets defensiva spelare på infield, Jesus Mendoza!

 

 

TV-LYRAN

# Ludwig Andersson

Ungdomlig snabbhet och ett par nya cleats signerade Mike Trout blev receptet för att slå sig in på centerfield. Han har sen, match efter match, plockat ner potentiella doubles som fått motståndarna att i frustration fått återvända till dugout med hängande huvud. Det enda spelet som saknas är ett ”homerun robbery” hängandes över Skarpnäcks kravallstaket på outfield. Grattis årets outfielder Ludde Andersson! 

 

JARL KULLE

#47 Bengt Rydstedt

Vissa spelare gör en lång karriär i Enskede som pitcher för att till slut hamna på toppen. Andra blir årets Rookie som 55-åring genom att ha cementerat sig på 2-baspositionen och nu två år senare dominerar på kullen de få matcher vi fick spela denna ”Corona-säsong”. Challenged accepted och ett antal stabila vinster senare står i år Enskedes ”rookie” högst upp på Jarl Kulle-toppen. Grattis Bengt Rydstedt!

 

ÅRETS FARMARE

Utgår 2020 

 

5 ÅRS PRIS

#27 Jens Johansson

#22 Byungsang Kim

 

10 ÅRS PRIS