2005


MVP

#45 Robert Karlsson

Robban har trots en hög nivå i några år nu lyckats förbättra sig ytterligare offensivt. Han är ofta vår enda offensiva kraft när vi möter de bra lagen. Han stal mycket, hög batting avg, och en ledaregestalt på centerfield. Robban ställer upp i styrelsen och på allt vi anordnar, kommer på träningar och åker på resor. Han är vår mest värdefulle spelare. En parantes är att han stal sin 100:e bas i år och har ett lifetime batting avg på 0.408 – inte dåligt.

 

MIP

#1 Björn Thunell

Svårt pris detta år då vi inte direkt gått framåt som klubb, vi övervägde allvarligt att ställa in detta pris i år. Men så börjar man titta i statistiken och då dyker flera ljuspunkter upp. Bland dessa finner vi B1 som framförallt utvecklats offensivt där han från nästan ingenting numera slår respektabla 0.277 mot svår pitching, vilket trots långt ned i slagordningen gett 3 RBI på 10 hits.

 

MIP

#42 Linus Fredriksson

Svårt pris detta år då vi inte direkt gått framåt som klubb, vi övervägde allvarligt att ställa in detta pris i år. Men så börjar man titta i statistiken och då dyker flera ljuspunkter upp. Bland dessa finner vi Linus som gått framåt offensivt och ligger nu delad tvåa med Robban i batting avg på 0.413 – respekt! Vi glömmer inte heller de 18 lyrorna varav några var riktigt svettiga.

 

BAT KING

#55 Andy Dannerbauer

Ja, siffrorna talar för sig själva egentligen. Andy är tillsammans med Robban vårt enda hot mot motståndarpitchers ibland. 24 RBI och 0,496 i slugging avg var ingen annan i närheten av och det är därför han är vår cleanup hitter. Att han sedan kombinerar detta med att coacha och göra 110 outs på 1:a med bara 3 errors gör bedriften offensivt ännu större. Men har han inte lite väl pedantisk ordning i väskan?

 

ROOKIE

#19 Micha de Pourbaix

Det blev ingen lång diskussion om detta pris, Micha låg på allas läppar. Hans debut i sporten vittnade om bollsinne och annat idrottsutövande. Inte många debutanter har ett avg på 0.369 och har 24 lyckade assister från 3b. Bidrar dessutom med ett gott humör och ställer upp på alla sätt. Om Micha får fason på markbollarna är han ett kommande MVP-ämne.

 

TRÄNINGSPRIS


#20 Björn Wigenius

För B20:s del finns motiveringen i kolumnen ”deltagit” i Andy’s och Sebbe’s papper, han har bevistat 30 träningar. Det är bara coacherna själva som är värre. Vad vore alla priser och matcher och annan verksamhet i klubben om vi inte just DELTOG? B20 är alltid där vare sig det är match, träning, styrelsemöte, gästboksinlägg, städdag eller Ante som ringer om nån faktura mm. Denna träningsmängd kommer att ge utslag i andra priser en dag…

 

BOB AWARD

#2 Daniel Backman

Det första defensivpriset får Backis för att när han catchar så sprider sig ett lugn bland pitchers, och tjuvar vet att de inte kan stjäla lika lätt. Han har dessutom gjort några riktigt bra insatser som starter på kullen och nollat svåra motståndare tills vi i resten av laget börjat fumla. En person som både pitchar och catchar är en väldigt viktig defensiv kugge i vilket lagbygge som helst.

 

JARL KULLE

#16 Andreas Hermansson

Priset till bäste pitchern, går givetvis till Herman. När Herman står på kullen har vi åtminstone en chans, han har också de två segrarna i Div1. Herman var på tal för MVP just för att han är den som gjort det möjligt att vinna, och det är ju värdefullt. Men vi instiftar nu ett pitchingpris istället för att speciellt premiera denna viktiga roll. Herman har i år än en gång utvecklat sin pitching och kastade hårdare än förut. Han har också pitchat bra trots svåra omständigheter med nya catchers, många errors omkring honom och svårare slagmän. Herman lämnar ett stort hål efter sig.