2009


MVP

#3 Thomas Rydberg

Med sin chilikryddade vinnarskalle har årets MVP lämnat särskilt värdefulla bidrag bakom plattan vilket höjt nivån på både pitchers och defensiv. Hans förmåga att läsa slagmännen och kalla rätt pitchar är enastående och som pitcher behöver man inte skaka mycket på skallen. Antalet passed balls är ytterst få och med sin kanonarm sätter han sig snabbt i respekt hos motståndarna. Hans slagning (0.297) och baserunning (9SB) har nog varit bättre förr, men genom hans sätt att tänka och agera baseboll blir det oftast både rätt och bra utfört. Han är ofta på bas (0.437) och ger andra chansen att slå hem honom. Thomas har dessutom visat föredömlig hög moral och hållit snacket högt, även i de svartaste stunderna. Han är en bra kamrat med en humoristisk inställning till spelet. Att han dessutom tappade 15 kilo till denna säsong gjorde att man under 10 minuter undrade vem den lovande nya unga killen var på första april-träningen.

 

MIP

#43 Lars Bentley

I nittio procent av säsongen var han en klippa på centerfield (0.894). De sista matcherna föll han ifrån en smula och gjorde några oväntade och lite för enkla misstag. Kanske berodde det förlorade fokuset på att säsongen inte längre hade någon betydelse åt någondera hållet. Trots detta så har Bentley tagit stora kliv framåt defensivt denna säsong och det har känts väldigt tryggt med honom därute. Slagsjukan har drabbat även honom och teckentagningen har varit si och så under säsongen, men det går att förbättra med lite tydligare coachning och tidigare genomgångar. Vi räknar med att denna utmärkelse kan utgöra ryggraden i hans spel och att Bentley utvecklar sitt ledarskap, kommunikation och spelförståelse på outfield ytterligare.

 

BAT KING

#2 Hernan Martinez

Att som leadoff slå in lika många poäng som tredjeslagträt i ordningen säger en hel del. Hernan har visat en stabilitet och kontinuitet i sin slagning som resten av klubben har saknat denna säsong. Med tålamod (on base .457), kontakt (ba .333) och speed (10 sb) och då och då power har han visat att han tillhör en helt annan klass av slagmän och är någon som måste behandlas med respekt. I sista matchen för säsongen valde t.ex. Norrköping att ge honom fripass hellre än låta honom slå med två löpare på bas.

 

ROOKIE

#17 Lars Hildebrandt

Låter ju inte som ett pris man vill eftersträva, men i Enskede krävs det normalt mycket omsorg att välja ut någon bland de många nya spelare som kommer till vår klubb varje säsong. För 2009 tilldelas priset Lars som genom sin goda attityd och stabila bidrag visat att han kan utvecklas till en stor tillgång för klubben nästa år. Det är inte alla som vill sätta sig som catcher, men Lars gjorde detta förtjänstfullt och tog bra med stryk de matcher som han spelade där. Slaggenomsnittet hamnade till slut på 0.357 vilket lovar gott inför framtiden. Vi hoppas att Lars kommer att fortsätta spela med oss även nästa år och att han kan finna tiden att spela mer regelbundet med oss dessutom.

 

TRÄNINGSPRIS

#10 Andreas Svensson

En klubb som behöver dela ut träningspris har uppenbart ingen resultatframkallad medaljskörd att glänsa i. Dessutom ger det känslan att det saknas en reguljär träningskultur. Båda dessa saker stämmer tyvärr för klubben. Låt er därför inspireras av Svensson som utövar baseboll med en iver som övergår de flestas.Tack för att du tar ditt kall på allvar. Utan dig skulle klubben stå ytterligare lite mer stilla, låt oss hoppas på mer konkurrens om priset nästa år.

 

BOB AWARD

#18 Sebastian Falk

Sebbe har varit säkerheten själv på första bas under denna säsong och han bemannar den positionen på ett självklart och auktorativt sätt. Av förklarliga skäl har han i särklass mest putouts i klubben (104 av 328). Att på så många försök ha ett fielding avg på 0.981 är imponerande. Det är inte många saker vi minns att Sebbe har missat, däremot kan man ligga vaken och tänka på alla sköna pickoffs och svåra studsar han har räddat upp under året.

 

JARL KULLE

#16 Andreas Hermansson

Han vill inte riktigt erkänna det själv. Men årets mesta och bästa Enskedepitcher heter Lars. Och Andreas. Och Hermansson. Med Lars Andreas Hermansson på kullen har vi alltid en potentiell man-of-the-match i laget. För om ett lag som har sålt sina slagträn (förmodligen till Svensson) ska kunna vinna får inte pitchern släppa till många runs. Vid sina tre vinster noterades Herman för makalösa 0,1 och 2 runs, samtliga förstås unearned. Att Herman i år också visat prov på en direkt feminin simultanförmåga och coachat och pitchat samtidigt gör ju inte saken sämre. Vi lyfter på skärmmössorna för en värdig vinnare.