2008


MVP

#33 Henrik Svedmarker

En närmast komplett spelare. Han slog, pitchade, fångade och kastade som ingen annan. Alltid med ett leende på läpparna samt med både kunnande och vilja att hjälpa till. Två dubblar, en trippel och 3,68 i ERA. Han var helt enkelt bäst i år och gav coachen en lika stor klump i halsen varje vecka då han ringde och sa "jag har brutit benet"...

 

MIP

#6 Miguel Marill

Statistiken är bra men under en rumphuggen säsong är det främst allt runtomkring honom som övertygar. Var alltid med och kom ner tidigare på träning, spelade säkert defensivt, pitchade samt slog. Lyckades bli utkastad mot City/Kungsängen men kom tillbaka i match två och kastade strikes så det stod härliga till, vilken vinnarskalle!

 

BAT KING

#2 Hernan Martinez

Han startade flera matcher som lead-off och lyckades ändå slå sju RBI. När det inte var överst i slagordningen som gällde fungerade det även att slå trea och är så allround som det går. Sprang in 12 runs själv och nio stulna baser gör att han "alltid" är i scoring position när han kommer ut. Bara två strikeouts på 34 besök vid plattan är riktigt bra. Buntar, slår för hit, slår med kraft. Vad kan han inte (förutom att stå still)?

 

ROOKIE

#1 Dennis Rosenkvist

Med ett average på .286 och en OBP på .545 visade vår rookie verkligen vilken talang han är. Han visade under säsongens gång konstant utveckling på det defensiva och hade alltid mycket bra input kring laget samt enorm vilja att förbättra sig. Hittar han sin defensiva position under vintern är han en hörnsten i Enskede redan nästa säsong.

 

TRÄNINGSPRIS

#10 Andreas Svensson

Slår man upp ordet lat i ett lexikon är det en bild på Homer Simpson, slår man upp ordet träningsnarkoman kan det mycket väl vara en bild på årets vinnare. Redan förra året stod han kvar flera träningar och tvingade lagkamrater att slå markbollar en extra timme. Samma visa var det i år, är han inte nere varje onsdag (vilket han är) så hittar han några latinos i Alby att kasta med en söndag.

 

5 ÅRS PRIS

#20 Björn Wigenius

 

5 ÅRS PRIS

#42 Linus Fredriksson

 

5 ÅRS PRIS

#43 Lars Bentley

 

BOB AWARD

#2 Hernan Martinez

Årets Bob spelar på de två defensivt svåraste positionerna och gör det med bravur. En ynka error och 14 assist är riktigt bra och en starkt bidragande orsak till våra fina defensiva siffror. Han kan defensiven som ingen annan och vill alltid dela med sig av sitt kunnande.

 

JARL KULLE

#33 Henrik Svedmarker

Med två vinster och en förlust samt ett ERA på 3,68 borde det ha varit ett enkelt val att utse årets pitcher i Enskede men i år har vi haft nöjet att se flera riktigt bra killar på kullen. 31 strikeouts på 22 innings är hur som helst helt fantastiskt, årets vinnare lyckades även med konststycket att att ta 13 av 15 outs mot Alby genom strikeouts. Sanslöst bra papper.