2002


MVP

#24 Andreas Johansson

Hans engagemang, träningsvillighet och ansvarstagande parat med bra catcherarbete, fina lyror och aggresssiv offensiv, har gjort styrelsen stum av beundran. En "go" kille i båset med en aldrig sinande kämpaglöd. Hans siffror är mycket fina och han är bäst i fielding avg med 0.965 och då har han ändå spelat både som catcher och outfielder. Flest lyror och flest bränningar har han också. Det är Kålle man kan se en lördagsmorgon ståendes ensam i slagburen och öva sin sving (rätt snygg faktiskt - svingen alltså). Det var Kålle som höll i hela Köln-resan och som dessutom var med och hjälpte till vid den internationella turneringen som hölls på Näcken. Vi får nu klara oss utan Kålle, då han skall börja studera konst i Florens, men vi vet nu alla hur man är om man är värdefull för ett lag. (Kandidater var Kålle, Bob och Backman)

 

MIP

#2 Daniel Backman

Hans slagning har gjort ett stort lyft i år, från 0.263 till 0.479, och man kan se ett större självförtroende vid plattan. Vi minns särskilt några homerun-in-the-park. Han har också gått upp på kullen i år och där visat vilken stark arm han har (det har visat sig i armbrytning också). Den kommer vi att få nytta av framöver. Backis kommer på träning och resor och har en bra inställning. Att ha en kille i laget som kan kasta ned folk som stjäl är mycket värdefullt. Backis har blivit en stor spelare helt enkelt. (Kandidater var Backman, Herman, Jose och Tomas)

 

BAT KING

#45 Robert Karlsson

Visade en självsäker stabilitet som slagman (över 0.500 i år igen) och en nyvunnen pondus som baserunner (titta hur lång lead han tar...) Att Robban är snabbast i klubben och dessutom slår så säkert ger en coach angenäma lineup-bekymmer. 29 runs och endast en strikeout säger en del också. Till detta kommer att Robban i år klivit in på centerfield och tagit på sig en tuffare defensiv roll, men slagningen verkar bara "mala på". (Kandidater var Robban, Bob, Backman och Jörgen)

 

ROOKIE

#10 Bob DeVries

Bob som nykomling i klubben, men sannerligen ingen nykomling på en basebollplan. Hans 0.620 i batavg är klubbens bästa och han har dessuton en numera självklar position som shortstop. Bob har lång erfarenhet av spelet och hjälper gärna alla runt omkring sig. Dessutom bidrar Bob med gott humör och träningsvilja.

 

ROOKIE

#68 Jim Johansson

Jim är nykomling i sporten och har gjort en makalös debut! Att sin första säsong ha 0.541 i batavg och bara tre strikeouts är mycket starkt. Jim hängde på ned till Köln efter bara några få träningspass och har hela tiden visat en härlig aggresivitet och inställning.