2010


MVP


#33 Henrik Svedmarker

En enig styrelse kunde inte annat än välja Henrik Svedmarker till årets mest värdefulla spelare. Spelsinne, ledaregenskaper, flest RBI:s i klubben (tack vare slagordningen kanske), slag genomsnitt, pitching, vilja att dela med sig, coachning, baserunning, defense. Henrik har i år spelat "hela paketet" så att säga. Tyvärr pajade armen redan i första matchen mot Uppsala. Så efter det pitchade Henke med ont i armen, men trots det ganska bra får man säga. Vi har ju länge vetat vad han kan och på vilken nivå han förmår prestera, men personligen tror jag att han kommer att göra en ännu bättre säsong nästa år, då han förmodligen slipper att ha ont i armen. Stort grattis och stort tack till klubbens bästa spelare detta år

 

MIP

#2 Anton Ekberg

Den i vårt tycke mest förbättrade spelaren är Anton som började i Enskede förra året och sedan dess tagit fina steg frammåt. Dessutom är han den ende som konsekvent bjuder på TV-lyror i vår klubb, kanske p.g.a sen läsning av bollbanan, men det lämnar vi oskrivet. Det finns ännu och alltid mycket att träna på och vi hoppas att han nu sporras lite ytterligare av utnämningen till MIP.

 

BAT KING

#13 Rafael Campos

Årets "Rey con el bate" har visat fint tålamod och bra kontakt vid plattan. inte många at-bats som slängs bort med honom. Kanske priset egentligen bäst kan beskrivas som årets bäste offensive spelare, eller table-setter. För vi talar om Raffa, som i styrelsens mening har utmärkt sig på ett positivt sett den gångna säsongen. Rafa har spelat disciplinerat och offrat sig själv när så krävts. Han slaggenomsnitt leder klubben och antalet stulna baser och scorade poäng visar på fina instinkter som baseboll spelare. Vi hoppas på samma fina produktion från Raffa under nästa år och gratulerar till utmärkelsen.

 

ROOKIE

#77 Viktor Ilestrand

Årets rookie visa och delar med sig av den där rena glädjen som vi alla nog upplevt när vi just börjat spela baseboll och man bara vill lära sig mer och mer och vill träna så fort tillfälle ges. Under loppet av en säsong har han tagit många viktiga steg framåt i sin baseboll utveckling till fullfjädrad spelare, både med slagträet och defensivt. Det är med glädje jag noterar att våra nya spelare alla gjort detta och jag kan garantera er att de kommer att bli viktiga pusselbitar under nästa säsong. Stort grattis till årets rookie Viktor Ilestrand

 

TRÄNINGSPRIS

#19 Mikael Badia

Allestädes närvarande är denna persons alter ego. Hög tränings närvaro och beundransvärd vilja till ansvarstagande redan första säsongen borgar för att denna person kommer att utgöra en stor resurs för klubben på många olika sätt. Vi tror att Micke Badia nästa år kommer att få sitt rättförtjänta genombrott. Många fina spel på första bas och på outfield, men vad som jag dessutom noterat är att mannen har en arm som mycket väl kan utvecklas till en pitcherarm. Han är ju dessutom vänsterhänt. Låt oss hoppas att fler kan följa Mickes fina föredöme och hålla fanan högt oavsett träningsförutsättningarna.

 

5 ÅRS PRIS

#10 Andreas Svensson

 

10 ÅRS PRIS

#16 Andreas Hermansson

 

BOB AWARD

#10 Andreas Svensson

Vår kandidat var fräck nog att föreslå sig själv, men kontrollerar man siffrorna och tänker efter vilka fina spel han gjort under säsongen (t.ex i no-hittern mot Nyköping) så förstår man varför Andreas Svensson med rätta ska tilldelas priset som bäste defensive spelare. Trots många bra at-bats lyckades Svensson inte vara lika bra med slagträt som med handsken detta år. Men kommer Svensson upp till sin vanliga nivå i slagning samt lyckas hålla defensiven på samma fina nivå, så har vi en given kandidat till MVP efter säsongen 2011.

 

JARL KULLE

#16 Andreas Hermansson

Att skriva om sig själv i prisform är minsann inte lätt. Men årets Jarl Kulle pris hamnar på Andreas Hermanssons bord återigen. Hade Henrik hållit sig skadefri hade det nog varit lite mer debatt i frågan och hade vi haft mer tillgång till Henrik Rundgrens tjänster hade frågan varit helt öppen. Men trägen vinner. Hermansson samlade på sig 5 vinster detta år, vilket är fler än på flera år. Motståndarna slog dåligt mot Hermansson som dock visade ganska påver kontroll ibland. Flest antal hit by pitch i dennes karriär t.ex. Lite upp och ned med andra ord. Men att kasta strikes på regelbunden basis är det som lönar sig i vår liga och detta kan Hermansson. Så återigen priset till Andreas Hermansson som själv hoppas att fler vill utvecklas till pitchers.