2018


MVP

#95 Emiliano Xochipilli

En MVP ska vara mer än en bra spelare. Baseball är inte en individuell sport. Men ändå ... Om han inte kan visa för numren, hur kan han ändå bidra till laget? Tja .. När du är en topp tre hitter i det här laget, pitchat flest innings (33,2) - med 4 vinster och har 41strike outs som pitcher

Enskedes MVP har förändrats varje sena natt och helg arbetsskift för att se till att han kommer att vara vid varje övning, varje spel och fortfarande vara den mest fokuserade och kommitterade killen en i fältet. …För att vara ärlig. Första gången vi träffade den här killen trodde några av oss att han skulle visa sig att träna i jeans och ormskor.

I stället gick han från rookie till MVP på bara en säsong. Vi gratulerar Emiliano Xochipilli till en fantastisk MVP-säsong!

 

MIP

#40 Indy Neidell

När du är en 51 årig rock stjärna, kanske förväntningarna på sig själv borde vara mer på den ödmjuka sidan. Inte den här killen! För när man skiter totalt i vad andra tror, och du istället planerar hela ditt arbetsschema efter hur och när du kan slå 200 svingar i slag tunneln. Du bokar ett möte med din optiker för att se till att du har perfekta  linser att spåra flyballs. Det är inte löjligt. Det är Big Tyne!

De kallar honom Slider-man - Grattis Mr Indiana Jonas ... jag menar Neidell! Mest förbättrad spelare 2018.

 

BAT KING

#11 Johan Ericsson

När Enskede har hela Regionseriens bästa batting average denna säsong, näst bästa slugging och näst bästa on base percentage. Då vet vi att vi slår bra! Då vet vi också att det är extremt tufft att välja årets Bat king. I denna laginsats av slagning har årets Bat king dock bäst hitting average, näst flest RBIs och visar gång på gång att han har nerver av stål, eller bara inte fattar allvaret, och fortsätter att leverera matchavgörande clutch hits. Årets Bat King slår back-to-back även i titlar. Grattis för andra året i rad, Johan Eriksson.

 

ROOKIE

#?? Bengt Rydstedt

När slutar man vara rookie? Inte när man fortfarande kan visa upp en av lagets snabbaste handskar längst infieldgruset, inte när man hellre gör ett diving catch istället för att se en markboll passera en – PÅ TRÄNING - och har en felfri defense även i seriespelet.

För ålder är bara en siffra. Grattis Enskedes äldsta rookie genom tiderna – Bengt Rydstedt

 

 

TRÄNINGSPRIS

#22 Andreas Ceder-Brolin

Den enda med högre närvaro än självaste Mr. Coach. Egentligen har ingen chans på detta pris så länge denna kille inte väljer att pensionera sig som basebollspelare. Antagligen har bara hans stora träningsväska rest fler mil i kollektivtrafiken sommaren 2018 än hela övriga laget tillsammans.

Stort grattis för både en orimligt hög närvaro och en ständigt positiv inställning till träning! Årets träningspris går självklart till ACB

 

 

BOB AWARD

#32 Jesus Mendoza

Hur många bollar kan en spelare ta mot kroppen innan gränsen är nådd? Foulbollar på armen, på axeln, insidan av låret. Rakt mot juvelerna? Utöver det har han också räddat laget med att blocka otaliga curve balls i gruset när han har catchat 68 innings! Tack Jesus för årets svettigaste insats på infield - Årets Bob Award-mottagare.

 

 

 

TV-LYRAN

#11 Johan Ericsson

Vissa spelare kallar sig sällan för ledare. De spelarna leder dock mer ofta ”by example”. Som coach behöver du heller inte göra mer än att ställa den spelaren på centerfield, se till att han iaf en gång per år lyckas slänga sig efter en svår lyra och i övrigt se honom låta spelet tala och därefter se alla spelare omkring honom lyssna när han väl talar. Grattis Enskedes outfieldgeneral – Johan Eriksson.

 

 

JARL KULLE

#25 Alexander Artunduaga

Siffror ljuger inte. Först och främst behövs några vinster i protokollet för att ta över titeln som Jarl Kulle. Där ser vi årets pitcher visa starkast siffror med lägst ERA, få walks och ännu färre hits emot sig. Det sägs att en person förändras när han blir förälder. Vid första anblick kan en tro att mest beror på systematisk sömnbrist. Med denna pitcher har förändring märkts i att hans prestation på kullen bara blivit ännu bättre. Så vad än framtiden bjuder på säger vi detta: Hoppas vi ser många fler barn födas i en lång tid framöver. Grattis årets pitcher – Alex Artunduaga

 

 

ÅRETS FARMARE

#98 Alexander Dannerbauer

Den här killen är egentligen Enskedespelare. Han vet bara inte om det. Så länge han har spelat för Enskedes farmarlag Stockholm Basebollklubb så har han lik väl spelat för Enskedes A-lag. I år har han också varit en stark bidragande faktor för lagets vinster med sin starka arm, både på kullen likväl som bakom hemplattan. Grattis årets farmare – Alex Dannerbauer.